В Шуменския окръжен съд продължава делото Хитрино.  Обвиняеми за влаковата катастрофа в

...
В Шуменския окръжен съд продължава делото Хитрино.  Обвиняеми за влаковата катастрофа в
Коментари Харесай

Експерти за причината за взрива в Хитрино

В Шуменския областен съд продължава делото " Хитрино ".  Обвиняеми за  влаковата злополука в Хитрино  от 1 0 декември 2016 година  са  двамата машинисти , управлявали дерайлиралия трен. 

Димитър Михнев и Радослав Петков  ще дават отговор за смъртта на 7 индивида и 14 потърпевши.
 
В днешното съвещание бе показана пожаро-техническата експертиза за повода, довела до гърмежа на изтеклия от дерайлиралите цистерни газ пропилен. 
 Делото продължи с чуване на пожаро-техническата експертиза. dariknews.bg

Инж. Марко Марков от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ уточни, че източникът на запалване е печка на твърдо гориво, открита в една от разрушените къщи.-->

Само на това място имаше опустошения в 4 направления, добави специалистът. Той бе безапелационен, че няма по какъв начин контактната мрежа да е провокирала гърмежа. 

Според ескпертите, изготвили експертиза, възпламеняването е зародило сред 3 и 5 минути след дерайлирането на композицията. Тогава напрежение в контактната мрежа не е имало.
 Делото продължи с чуване на пожаро-техническата експертиза. dariknews.bg

Според изчисленията през 80-сантиметров отвор в цистерната са изтекли 45 тона пропилен за 39 секунди.

Зоната на контактната мрежа, където се намира, там концентрацията на изтеклия газ е доста по–висока. Задължително би трябвало да се получи разпръскване на облака, с цел да попадне концентрацията на пропилена с въздуха тази евентуално избухлива атмосфера – сред долни и горни граници за взривяване на този газ, сподели инж. Марко Марков.


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР